Συνολικές προβολές σελίδας ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ



 
 
 
 
19-2-2012             10 π.μ.

Παρόλο που βιώνουμε δύσκολες εποχές, βλέπουμε πως εκεί που εμφανίζεται η ιδιωτική πρωτοβουλία από ανθρώπους με ευαισθησίες και ψυχικά αποθέματα το αποτέλεσμα είναι θετικό και αισιόδοξο.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ συγκίνησε όχι μόνο όλους τους θεατές αλλά και το τιμώμενο πρόσωπο που κλείνει 50 χρόνια υποβρύχιας δραστηριότητας.

 
 
"Θα κάνουμε όλοι μαζί μια κατάδυση ξεχωριστή. Μια κατάδυση μέσα στο χρόνο". Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο Αλέξης Παπαδόπουλος την ομιλία του.

"Η θάλασσα ήταν πολύ κοντά στην Νέα Σμύρνη όπου και μεγάλωσα", είπε. "Όλα τα παιδιά της γειτονιάς περνούσαμε από τον Βουρλοπόταμο (αργότερα ονομάστηκε Αμφιθέα)  και φτάναμε στο Καλαμάκι, στη Πικροδάφνη, στο Έδεμ. Όλες οι παραλίες ήταν τότε πεντακάθαρες και ο Σαρωνικός ήταν ο μεγαλύτερος σφυριδότοπος της Μεσογείου".

Μια ζωή αφιερωμένη στην τέχνη της υποβρύχιας φωτοκινηματογράφησης. Ένα όνομα που βγήκε από τα ελληνικά σύνορα και διακρίθηκε για το έργο του σε διεθνή επίπεδα.

Ακολούθησε ένα δίωρο με την διαδρομή του Αλέξη Παπαδόπουλου μέσα στο χρόνο με την προβολή φωτογραφιών από το αρχείο του καθώς και με αποσπάσματα από τις ταινίες του.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων. Με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ των Υδροναυτών, ανακήρυξε επίτιμα μέλη της οργάνωσης, τον Κο Αλέξη Παπαδόπουλο και την Χριστίνα Παπαδοπούλου.



Την διάκριση του Αλέξη Παπαδόπουλου, παρέδωσε ο νεαρότερος αυτοδύτης της οργάνωσης ΥΔΡΟΝΑΥΤΩΝ, ο δεκαεξάχρονος Αλέξανδρος Λεονταρίτης και την διάκριση στην Χριστίνα Παπαδοπούλου έδωσε η νεαρή αυτοδύτρια της οργάνωσης, η δεκαεξάχρονη Αφροδίτη Μουστρούφη.




 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Παναγιώτης Τασιαδάμης απονέμει τιμητική πλακέτα στον Αλέξη Παπαδόπουλο. Τιμώμενοι και απονέμων ζουν μια πολύ συγκινητική στιγμή. 




Θεατές όλων των ηλικιών έδωσαν πολλά και ζεστά χειροκροτήματα.

Φίλοι και αυτοδύτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Οι κύριοι Δημήτρης Γεωργίου, Στέλιος Γεωργίου και Βασίλης Γεωργίου συγχαίρουν τον Αλέξη που νίκησε ακόμα και τον χρόνο.

Ο κύριος Νίκος Χατζημιτάκος που τον συνδέει με τον Αλέξη όχι μόνο η γειτονιά της
Νέας Σμύρνης αλλά φιλία από τα παιδικά τους χρόνια.
  


  
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παναγιώτη Τασιαδάμη για την πρωτοβουλία, την οργάνωση, την συνεργασία και την θετική του διάθεση.
  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου