Συνολικές προβολές σελίδας ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

ΕΛΛΗ Η ΔΡΑΧΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ (BINTEO)

 

 
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΟΞΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Απόσπασμα από την εκπομπή ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, του τηλεοπτικού δίαυλου ΣΚΑΪ, για


 
 

τον τορπιλισμό του εύδρομου καταδρομικού μας "ΕΛΛΗ", στις 15 Αυγούστου 1940 στο λιμάνι της Τήνου. Στη συνέντευξη αυτή ο Αλέξης Παπαδόπουλος περιγράφει ότι κατέγραψε η υποβρύχια κάμερα σχετικά με τον διαμελισμό του "ΕΛΛΗ" και την πώλησή του για παλιοσίδερα (σκραπ).

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΟΞΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ. Όπως γυρίστηκε, (αμοντάριστο).
Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗ. ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ.


Αυτή είναι η ανεμοδόχος του Υπερήφανου Καταδρομικού ΕΛΛΗ, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κομμάτι του πλοίου που επέζησε από το σώμα του πλοίου που άσπλαχνα κομματιάστηκε και πουλήθηκε για παλιοσίδερα. Η ανεμοδόχος βρίσκετε στο Ναυτικό Μουσείο στον Πειραιά. Στην εκπομπή "Η Μηχανή του χρόνου" (13.08.16 ΕΤ1) ειπώθηκε ότι κόπηκε το ΜΙΣΟ από το ναυάγιο του καταδρομικού ΕΛΛΗ !!! Οι συντελεστές της εκπομπής επιμελώς παρέλειψαν σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοί έδωσαν την εντολή να κοπεί το π...λοίο και ποιοί κερδοσκόπησαν. Επίσης αναφέρθηκαν ανακρίβειες ότι κάποια κομμάτια του ΕΛΛΗ βρίσκονται και στην Τήνο. Στην εκπομπή "αφιέρωμα" για το ΕΛΛΗ δεν προβλήθηκε τίποτα από την συνέντευξη για όσα ανέφερα σχετικά με το τι ΕΙΔΑ και τι ΓΝΩΡΙΖΑ για την τύχη αυτού του Υπερήφανου πλοίου που ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, ΑΛΛΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ !!!
Η αλήθεια είναι λοιπόν πως ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ στο βωμό του κέρδους. Το πλοίο κόπηκε ΟΛΟΚΛΗΡΟ. Δεν υπάρχει τίποτα στα 47 μέτρα που βρέθηκα εκεί το 1983 για την πρώτη κινηματογράφηση ντοκουμέντο για την τύχη του καταδρομικού. Από τότε μέχρι σήμερα αφιερώματα στο ΕΛΛΗ έχουν γίνει αρκετά με αποκορύφωμα την εκπομπή του ΣΚΑΙ "ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ" παραγωγή 2006 όπου η λεπτομερής έρευνα του δημοσιογράφου προβλήθηκε χωρίς λογοκρισία και δίχως σκοπιμότητες. Αποσπάσματα μπορείτε να δείτε στο https://youtu.be/GozxAugFAQ0
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΡΑΧΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Νιώθω ότι εμείς οι Έλληνες συνεχίζουμε να ΑΔΙΚΟΥΜΕ αυτόν τον Θρύλο.
Απευθύνω μια Παράκληση: η Ανεμοδόχος βρίσκεται στο Ναυτικό Μουσείο στο Πειραιά, έχοντας συντηρηθεί με δική μου φροντίδα και προσπάθεια. Την έχω προσφέρει στο Ναυτικό Μουσείο ανήμερα της Παναγίας στις 15/8/1984 και από τότε δεν έχει συντηρηθεί όπως διαπίστωσα πρόσφατα. Οι γνώσεις μου για την συντήρηση μετάλλων που έχουν υποστεί τόση φθορά είναι μηδενικές.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗ ας επικοινωνήσει μαζί μου στο 22920418882292041888 Αλέξης Παπαδόπουλος Δύτης Ερευνητής Κινηματογραφιστής
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου